Понеділок, 29.04.2024, 17:50
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Кам'янська районна організація Профспілки працівників освіти та науки України

Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2019 » Травень » 21 » У переддень Перемоги отримано нагороду.
23:10
У переддень Перемоги отримано нагороду.

Людний Федір Петрович - ветеран педагогічної праці. Після демобілізації не думав Ф.П. Людний бути вчителем. Адже після війни закінчив курси шоферів, мав неабиякий хист у водінні автомобіля, за що й нагородили його двома значками "Відмінний шофер". Та життя ставило нові проблеми, вимагало багато знань. Вирішив піти до Сумського педагогічного інституту, де й закінчив історико-філологічний факультет, працював секретарем Липоводолинського райкому ЛКСМУ, а з 1952 року - на педагогічній роботі: спочатку вчителем Михайлівської СШ, а потім вчителем історії Кам'янської СШ № 1 ім. О.С. Пушкіна, десять років інспектором шкіл Кам'янського району, а потім завучем і директором Кам'янської заочної школи, після неї - директором Кам'янської СШ № 2, а останні 28 років вчителем Кам'янської СШ № 1.

Понад 10 років очолював районне методоб'єднання вчителів історії, суспільствознавства, держави і права. Володів широкими педагогічними знаннями, ерудований спеціаліст, вимогливий до себе та підлеглих, і дітей. Велику освітню роботу вів і веде з батьками, багато працює з дітьми в напрямку патріотичного виховання.

За педагогічну і громадську роботу нагороджений двома Грамотами Міністерства освіти, Грамотою ЦК ЛКСМУ, значком "Відмінник народної освіти "', присвоєно звання "Старший учитель", нагороджений багатьма Грамотами, Дипломами, "Кращий робсількор Черкащини" (1990 р.).

За 1982-1987 р.р. прочитав 264 лекції і весь гонорар вніс у фонд миру (є дві подяки), внесено 11 грн. за себе, дітей і онуків на комбайн "Лан", 10 гривень на допомогу потерпілим у Закарпатті, 10 гривень у міжнародний благодійний фонд, 10 гривень на влаштування зупинки електропоїзда в м. Кам'янка.

Журналістський дар Ф.Людного переріс у письменницький. Він став автором багатьох книжок, серед яких найпопулярнішими є дитяча «Дарунок бабусі» та «Фронтовими дорогами війни». Остання витримали кілька видань. І це не дивно, адже в ній уміщено розповіді про жителів Кам'янського району − учасників Другої світової війни. Не в кожному районі увічнено спогади свідків і учасників війни, творців нашої історії у книзі, а Ф.П.Людний це зробив.

Незважаючи на поважний вік, Федір Петрович сповнений творчих планів: написав книжку про пережите, своєрідну художньо - публіцистичну біографію під назвою «Здійснення мрій», яка знаходиться у видавництві, і яку незабаром презентує автор своїм прихильникам.

Ф.П.Людний, завжди щирий і відкритий, бажаний гість в школах, виступає на мітингах. Охоче ділиться з людьми своїм життєвим досвідом.

Полковник у відставці, інвалід Великої вітчизняної війни, почесний краєзнавець України, почесний член Черкаської обласної організації Товариства «Знання», кращий робсількор Черкащини, Почесний громадянин м.Кам`янки, районної премії імені Марії Шкаліберди за 2006, 2016 роки, Відмінник народної освіти. Почесний краєзнавець України (2013).

Останні його видання «Тернистий шлях до мрій», «Люди та їх долі» саме сповна служать справі виховання високих громадських якостей, сприяють формуванню, передусім у молодого покоління, поваги до власної історії і людей, які її творять.

Захоплюється краєзнавством. Автор 9 краєзнавчих книг та кількох сотень статей у пресі, активний учасник краєзнавчо - просвітницьких виховних заходів. Нагороджений орденами: Вітчизняної війни 3 ст., Червоної Зірки, «За мужність», «За заслуги» 3 ст. та багатьма медалями, грамотами і цінними подарунками.

За поданням Кам`янської районної організації Профспілки працівників освіти і науки України до дня Перемоги ветерана педагогічної праці, відмінника освіти України – Людного Федора Петровича, нагороджено премією Народного учителя О.А.Захаренка Черкаського обкому профспілки працівників освіти і науки України.

 

Переглядів: 120 | Додав: profos | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Охорона праці
Пошук
Новини
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Календар
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 6

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz