Четвер, 02.05.2024, 05:08
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Кам'янська районна організація Профспілки працівників освіти та науки України

Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2019 » Лютий » 24 » Сучасна українська школа в контексті ідей Олександра Захаренка
17:54
Сучасна українська школа в контексті ідей Олександра Захаренка

«Школа – це маленька держава. Вона не може існувати без ідеї, задуму, що захоплює дітей, учителів і батьків. Якщо така ідея зникає й не народжується нова, горе тій установі, школі, державі, бо вона деградує, зупиняється у своєму розвитку. У ній безцільно жити, в ній нудьга і немає прогресу».
Олександр Захаренко

  21 лютого Олександр Григорович Шамрай мав змогу брати участь у засіданні науково-практичного столу « Сучасна українська школа в контексті ідей Олександра Захаренка» присвяченого до 82-ї річниці з Дня народження видатного педагога, великого учителя – О.А. Захаренка.

    Під час свого виступу він сказав, що початок лютого особливий для освітян нашого краю. Щороку в цей час ми згадуємо відомого на всю Україну вчителя, директора, акдеміка Академії педагогічних наук Олександра Антоновича Захаренка тому що він був нашим земляком. 

    Виступаючи Олександр Григорович закликав молодих педагогів зберігати і впроваджувати в життя педагогічну спадщину видатного педагога, розвивати рух добротворення. 

   Змістовним було засідання «круглого столу», де молоді педагоги вивчали шляхи впровадження у практичну діяльність педагогічних ідей великого педагога.

   Адже, вчитуючись в Концепцію сучасної української школи, розуміємо, якими актуальними і інноваційними були навчально-виховні методи Олександра Захаренка.

      Також Олександр Григорович поділився із присутніми тим, що враховуючи особливі заслуги перед освітою та враховуючи, що народний учитель Олександр Антонович Захаренко є нашим земляком, з метою заохочення на його прикладі до творчої, самовідданої праці керівників та педагогічних працівників освітніх закладів району, заохочення тих, хто дає високу результативність освітнього процесу, забезпечує поступальний розвиток освітньої галузі, сприяє створенню позитивного іміджу району, спільно з Кам`янською районною радою та Кам`янською райдержадміністрацією у Кам’янському районі засновано заохочувальну відзнаку - «Премія імені О.А.Захаренка Кам`янської районної ради та Кам`янської райдержадміністрації».

     На завершення свого виступу Олександр Григорович сказав, що без сумніву, спадщина О.А.Захаренка та реалізація його педагогічних ідей не втратили значимості та актуальності у сучасному суспільно-політичному житті.

     Учасники круглого столу від Камянського району вшанували світлу пам’ять Олександра Антоновича Захаренка покладанням квітів біля меморіальної дошки .

Переглядів: 153 | Додав: profos | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Охорона праці
Пошук
Новини
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Календар
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 6

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz