Неділя, 05.05.2024, 09:39

Головна » 2017 » Лютий » 27 » Перевірено стан виконання Статуту Профспілки в КЗСШ № 2
Перевірено стан виконання Статуту Профспілки в КЗСШ № 2

Вході виконання перспективного плану Кам`янської районнної організації профспілки працівників освіти і науки було проведено перевірку стану виконання Статуту Профспілки та колективного договору в КЗСШ № 2.

Переглянуто документоведення по профспілковій роботі та акцентовано увагу на профспілковому членстві та заходах культурно-масової і оздоровчої роботи, а також звернуто увагу на поінформованість членів організації з усима змінами в законодавстві. Так звернуто увагу,що з 1 січня 2017 року роботодавець не зобов'язаний встановлювати посадовий оклад у штатному розписі у розмірі не меншому за мінімальну заробітну плату. Такий обов'язок у роботодавця справді був до 01.01.2017 р. - до внесення змін Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 06.12.2016 № 1774-VIII до КЗпП України і Закону України «Про оплату праці».

З 1 січня 2017 року мінімальний розмір посадового окладу (тарифної ставки) у штатному розписі не може бути меншим за розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 1 січня календарного року (ч. 6 ст. 96 КЗпП України).

Таким чином, у 2017 році у штатному розписі не можна встановити посадовий оклад у сумі меншій за 1600 грн. І якщо у чинному в грудні 2016 року штатному розписі посадові оклади були не менше 1600 грн, то їх можна й не переглядати.

Оскільки посадові оклади (тарифні ставки) встановлюють у штатному розписі за конкретними посадами, то немає значення, чи перебуває працівник, що обіймає посаду, у відпустці по догляду за дитиною, чи на цю посаду прийнято за строковим договором іншу особу. Звернуто увагу, якщо за відпрацьовану місячну норму праці нарахована зарплата у сумі менше 3200 грн., то роботодавець в обов’язковому порядку повинен здійснити доплату до рівня мінімальної заробітної плати. Якщо ж не відпрацьована місячна норма праці, то мінімальна заробітна плата виплачується пропорційно до виконаної норми праці.

Підводячи підсумки у наданій методичній та практичній допомозі в документоведені профспілкового комітету Кам`янської загальноосвітньої школи № 2 було відзначено, що в колективі 100% членство у профспілковому комітеті, всі питання по зверненнях розглядаються вчасно, активно колектив приймає участь у заходах та оздоровленні. Хотілось побажати тільки успіхів та творчого надхнення в майбутньому.

Переглядів: 181 | Додав: profos | Рейтинг: 0.0/0
«  Лютий 2017  »