Субота, 11.05.2024, 09:43
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Кам'янська районна організація Профспілки працівників освіти та науки України

Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2019 » Листопад » 13 » Канікули педагоги Кам`янського району провели у Запоріжжі
22:20
Канікули педагоги Кам`янського району провели у Запоріжжі

Учителі Кам`янського району провели чотирі дні канікул у навчально-екскурсійній подорожі до м. Запоріжжя.

Око педагогів милував острів Хортиця відомий не тільки як українська святиня, але і як місце будівництва Дніпрогес, яка стала символом міста. Саме з каскадів електростанції педагоги почали своє знайомство з Запорізьким краєм. 38-метрова "веслування", крім прямого призначення, служить ще й мостом. З дамби відкриваються прекрасні види на Дніпро та його острови, а також на запорізькі мости. Захоплюючим був переїзд до острова Хортиця.

Зараз Хортиця, завдяки мостам, інтегрований в Запоріжжі, але пару століть тому острів був неприступним стратегічним форпостом боротьби козаків з татарами. Детальніше про цю епоху ви дізнаєтеся, відвідавши музей козацтва та історико-культурний комплекс «Запорізька Січ», де зібрані елементи архітектури та побуту часів козаків: житлові будинки, господарські будівлі, Січовий майдан і Церква Покрови Пресвятої Богородиці.
Пішохідна екскурсія «Дорога на Січ» допомогла нам краще відчути атмосферу того часу. Маршрут проходив по лінії укріплень часів російсько-турецької війни, а також за місцями археологічних розкопок.
Символ вільного козацтва приваблював не тільки історичним минулим, а й своєю природою. Незважаючи на близькість великого промислового міста та ГЕС, острів зберіг первісну природу і є частиною заказника «Дніпровські пороги».

Вчителі змогли помилувались «годинником закоханих» та фонтаном Життя в центрі міста. Вечером у холі Хостелу відбулася незабутня зустріч з земляками поетом гумористом Пилипом Юриком та Василем Гвоздиком кандидатом історичних наук.

На завершення туру була екскурсія - по Запоріжжю. Місто, можливо, не може похвалитися багатовіковою історією і архітектурою, але від цього зовсім не страждає. Розкинувшись на пагорбах Дніпра, з широкими й просторими проспектами і красивими мостами, йому є чим здивувати мандрівника. Ми дізналися, що в Запоріжжі знаходяться один з найдовших проспектів Європи (11 кілометрів) і козацький символ міста - величезний 700-літній дуб, під яким писали відомий лист турецькому султану.

Наступна подорож буде на Полтавщину.

Переглядів: 108 | Додав: profos | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Охорона праці
Пошук
Новини
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 6

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz