Понеділок, 13.05.2024, 21:44
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS

Кам'янська районна організація Профспілки працівників освіти та науки України

Вхід на сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Вересень » 5 » Відпочинок у Карпатах влітку: весело, активно, цікаво!
10:59
Відпочинок у Карпатах влітку: весело, активно, цікаво!

 

Українські Карпати - так називається гірська система в Західній Україні протяжністю 280 км, розташована на території чотирьох областей - Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької та Закарпатської.

Карпати - дивовижний край первозданної природи, мальовничих гірських ландшафтів, буйних лісів, кришталево чистого повітря, стрімких гірських потоків, мінеральних джерел. Це край самобутньої культури і гостинних мешканців. Завдяки відсутності шкідливих промислових підприємств цей регіон вважається екологічно чистим в Україні.

Карпати - чудове місце для відпочинку і лікування, для занять гірськолижними видами спорту, для турпоходів, зеленого туризму, риболовлі.

Літо - прекрасна пора для відпочинку і розваг, хочеться незабутніх вражень і, особливо, життєвою необхідністю є активний відпочинок, як джерело відновлення сил, здоров'я і бадьорості духу.

Для більше 70 педагогів району та їх дітей липень став справжнім відпочинком, так як не тільки побували екскурсійно по визначних місцях, а й підкорили гору Хом’як.

Першим об’єктом відвідування булимонастирі Прикарпаття. Відвідалиодин із найдавніших монастирів Прикарпаття – Манявський Скит, піднялись до Блаженного каменя, відвідали монастир монахів-студитів св. Пророка Іллі в Яремчі та руїни Пнівського замку. Здійснили поїздку до Манявського водоспаду висотою 20 м.

На завершення першого екскурсійного дня ми дізналися про історію м.Яремче, вона настільки ж яскрава та дивовижна, як і саме місто, насичена цікавими подіями та знаменитими постатями.

Другий день відпочинку розпочався з відвідин с. Солотвино. Солені озера Солотвино містять лікувальну ропу та сульфідну грязь.Концентрація солі ( приблизно 200 грам на літр), вона перевищує солоність морської води, тому не поступається цілющим властивостям Мертвого моря.

Наступний день освітянам запам’ятався найбільше, як один з варіантів активного, навіть екстремального, відпочинку в літніх Карпатах, а саме підкорення гори Хом’як(1542м.). Для того, щоб це зробити вистачило і одного дня.

Незабутні враження були отримані і при одноденному поході та відвідуванні озера "Несамовите" –високогірне озеро Чорногірського хребта. Розташоване воно на висоті 1750 м. над рівнем моря. Довжина озера 88м, завширшки 45м, глибина 1,5 м і формою дещо нагадує Антарктиду.

У Микуличах відчули екстремальний вид відпочинку та туризму, що полягав у подоланні туристичних маршрутів по бездоріжжю на автомобілях. Під час туру по гірських дорогах, провели виїзд на полонину, піднялися до вершини гір, нам відкрилися неймовірні пейзажі, від яких захоплювало дух і завмирало серце.

Біль захоплюючим було для освітян відвідування «Золотого кільця Гуцульщини».Прямували у Верховину, де відвідали етнографічний музей Романа Кумлика, в колекції якого багато старовинних музичних інструментів.

Відвідали хату - музей, де більш як 10 років проживав відомий письменник І.Я.Франко. Хату-гражду - це особливий тип гуцульської садиби, який був поширений на Гуцульщині в XVII - XIX вв. Будинок використовувався для зйомок фільму "Тіні забутих предків".

Далі переїхавши на Косівщину, потрапили на один з наймальовничіших водоспадів – Сріблясті Шешорські водоспади. Бажаючі, навіть, мали можливість покупатися.

День відпочинку у Яремче–Перлині Карпат. Ознайомча екскурсія містом Яремче, з відвідуванням Карпатського вольєра з оленями, косулями і кабанами, водоспад Дівочі Сльози та Прибій і сувенірний ринок і як завжди цікаві розповіді, легенди.

Відвідування ринків - це пізнавальна і дуже приємна екскурсія. Продавці не тільки розкажуть Вам все, що знають про свій товар, але й охоче посвятять в історію і традиції цієї місцевості. Не дарма вироби народних майстрів Гуцульщини прикрашають музеї Європи і Америки.

Гуцульський сувенірний ринок в Карпатах - це рай для туриста, якого не залишила байдужим гуцульська культура. Кожен, хто його відвідає, зможе захопити із собою маленьку часточку неповторної краси Західної України.

Гуцульський базар - головний сувенірний ринок в Яремче.

Повертаючись додому, мали можливість відвідати екскурсійно місто Кам’янець – Подільський, Хмельницький. Помилуватися м.Вінницею та чарівністю кольорових фонтанів.

Всі подорожі мають початок і мають кінець, але ще і ще хочеться доторкнутися до величі нашої історії, поринути в ті часи, коли історія створювала нашу державу.

Наступний рік у планах відпочинку, сповнений новими відчуттями та перлинами історичних місць Закарпаття, Прикарпаття та інших місць нашої чарівної батьківщини. Приєднуйтеся і ви не пошкодуєте, пізнаючи ще більше історію своєї держави.

Переглядів: 169 | Додав: profos | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Охорона праці
Пошук
Новини
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Календар
«  Вересень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 6

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz