Неділя, 05.05.2024, 22:51

Головна » 2021 » Липень » 21 » Від підніжжя до вершини!
Від підніжжя до вершини!

Літній відпочинок найпрекрасніша пора для подорожей. І цього року вчителі Кам'янської територіальної громади відвідали перлини Волині - озеро Пісочне, а головне підкорили гору Синяк, висота — 1665 м. До висоти приблизно 1300 м гора вкрита лісом, вище починаються альпійські луки, а ще через 100 м — суцільні кам'яні розсипища. Масив гори простягається з південного сходу на північний захід. Гора Синяк разом з сусідньою вершиною за назвою Малий Ґорґан (1592 м) є частиною хребта Синяк. Гора Синяк — популярний пункт у пішохідних маршрутах вихідного дня. З її вершини видно сусідні хребти: Довбушанка (на північному заході) і Явірник (на північному сході). Звідси теж відкривається чудова панорама на гірськолижний курорт Буковель, а також вигляд на найвищий хребет Українських Карпат — Чорногірський, з вершинами Говерли (2061 м) і Петроса (2020 м). Гора Синяк, можливо, прозвана так через свій колір — крізь товщу гірського повітря покриті сірим мохом. маршрут. Відпочинок по три дні на озерах та в Карпатах, склали велике враження та дали великий заряд енергії на весь рік.

Переглядів: 56 | Додав: profos | Рейтинг: 0.0/0
«  Липень 2021  »